Υδροκέφαλος

Η συμπτωματική υδροκεφαλία αντιμετωπιζεται συνήθως με την τοποθέτηση μιας κοιλιοπεριτοναιικής παροχέτευσης με βαλβίδα. Με αυτό τον τρόπο το εγκεφαλονωτιαίο υγρό μπορεί να παροχετευτεί στον περιτοναιικό χώρο.

Η ενσωματωμένη βαλβίδα ελέγχει τη ροή του ΕΝΥ ανάλογα με την ενδοκράνια πίεση. Σημαντικός αριθμός ασθενών παρουσιάζει, σε βάθος χρόνου, προβλήματα, όπως λοιμώξεις, απόφραξη και βλάβη βαλβίδας.

Οι επιπλοκές αυτές αντιμετωπίζονται αποκλειστικά με χειρουργικό τρόπο με αποτέλεσμα οι ασθενείς να χειρουργούνται περισσότερες απο μία φορά.

Σε συγκεκριμένα περιστατικά αποφρακτικού υδροκέφαλου, η υδροκεφαλία μπορεί να αντιμετωπιστεί με μια ενδοσκοπική 3η κοιλιοστομία. Η επέμβαση χρειάζεται ειδικό εξοπλισμό και εκπαίδευση.

Το ποσοστό επιπλοκών είναι σαφώς μικρότερο από αυτό των κοιλιοπεριτοναιικών παροχετεύσεων διότι δεν εμφυτεύονται ξένα σώματα.

Εικόνα απο ενδοσκοπική 3η κοιλιοστομία Εικόνα απο ενδοσκοπική 3η κοιλιοστομία

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της σελίδας είναι η παροχή πληροφοριών για παθήσεις που αφορούν το νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη και χρήζουν νευροχειρουργικής αντιμετώπισης.

 

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημητρίου Βασιλείου 11, Νέο Ψυχικό

Τηλ.: 210-6743445
Κιν.: 6986 613333

E-mail: info@vougioukasv.gr


Social Media

Facebook Βασίλειου Βουγιούκα  Youtube Βασίλειου Βουγιούκα