Οσφυϊκή Μικροδισκεκτομή

Η επεμβατική/χειρουργική αντιμετωπιση σε ασθενείς με οσφυική δισκοκήλη ενδείκνυται μόνο σε περιπτώσεις με επίμονο πόνο στο πόδι (ισχιαλγία) ο οποίος δεν αντιδρά στη συστηματική συντηρητική φαρμακευτική και φυσικοθεραπευτική αγωγή καθώς και σε ασθενείς που παρουσιάζουν κάποιο νευρολογικό έλλειμμα (πάρεση).

Στο 80-90% των περιπτώσεων ο πόνος υφίεται χωρίς κάποια χειρουργική πράξη. Οι ασθενείς χωρίς νευρολογικό έλλειμμα αντιμετωπίζονται αρχικά για 6-8 εβδομάδες συντηρητικά. Σε περίπτωση επιμονής της συμπτωματολογίας με αλλοίωση του επιπέδου ζώης ή σε περίπτωση πάρεσης η δισκοκήλη αντιμετωπίζεται χειρουργικά. Ανάλογα με την μορφολογία της δισκοκήλης και του σπονδυλικού σωλήνα γίνεται αμιγώς ενδοσκοπική ή ενδοσκοπικά υποβοηθούμενη μικροδισκεκτομή. Και στις δύο περιπτώσεις η επεμβάση είναι αναίμακτη και έχει διάρκεια 30-45 λέπτα.

Ο ασθενής κινητοποιείται την ίδια μέρα και λαμβάνει εξίτηριο την επομένη. Ακολουθούν 7 μέρες ανάπαυσης και η σταδιακή επιστροφή στην καθημερινότητα.

 

Σχετικά με εμάς

Σκοπός της σελίδας είναι η παροχή πληροφοριών για παθήσεις που αφορούν το νευρικό σύστημα και την σπονδυλική στήλη και χρήζουν νευροχειρουργικής αντιμετώπισης.

 

Περισσότερα

Επικοινωνία

Δημητρίου Βασιλείου 11, Νέο Ψυχικό

Τηλ.: 210-6743445
Κιν.: 6986 613333

E-mail: info@vougioukasv.gr


Social Media

Facebook Βασίλειου Βουγιούκα  Youtube Βασίλειου Βουγιούκα