Η νέα ελάχιστα επεμβατική θεραπεία καυτηριασμού, πραγματοποιείται με το ειδικό μηχάνημα Visualase ,το οποίο ελευθερώνει τη δέσμη ακτινών laser. Η νέα θεραπεία θα αρχίσει πολύ σύντομα να εφαρμόζεται και στην Ελλάδα.

Ο Επίκουρος Καθηγητής Νευροχειρουργικής Πανεπιστημίου Freiburg και Διευθυντής Νευροχειρουργικής, Βασίλειος Βουγιούκας, μίλησε στον Realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου για την Απεικονιστικά Καθοδηγούμενη Νευροχειρουργική.

Σε χειρουργική επέμβαση λόγω στένωσης οσφυϊκής μοίρας υπεβλήθη σήμερα το πρωί η πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη.

O κ. Βασίλης Βουγιούκας, Διευθυντής Νευροχειρουργός του Μetropolitan Hospital προεδρεύει στο Συνέδριο «Ελάχιστα Επεμβατικής Χειρουργικής Σπονδυλικής Στήλης» που θα πραγματοποιηθεί στη Βαρκελώνη στις 7 και τις 8 Ιουνίου του 2017.

Ο κόσμος της χειρουργικής αλλάζει με την παρουσία ενός νέου πρωτοποριακού συστήματος ενδοχειρουργικής απεικόνισης, το οποίο αποτελεί ΣΤΑΘΜΟ στη συγχρονη Ιατρική.

Πρόκειται για το πλήρες φορητό σύστημα αξονικής τομογραφίας O-arm, μια πολυδιάστατη πλατφόρμα η χρήση της οποίας εφαρμόζεται, ήδη, στα μεγαλύτερα χειρουργικά κέντρα παγκοσμίως.

Μετά το καλοκαίρι της ταλαιπωρίας, η αντίστροφη μέτρηση ξεκινάει για την Πελαγία Παπαμιχαήλ. Η φόργουορντ του Ολυμπιακού, η οποία υποβλήθηκε πριν δέκα μέρες σε αρθροσκοπική χειρουργική επέμβαση στη μέση της από τον Βασίλη Βουγιούκα, μπήκε από σήμερα (21/09) στο στάδιο της αποθεραπείας.

Σε χειρουργική επέμβαση στον αυχένα υποβλήθηκε η δύο φορές "ασημένια" πρωταθλήτρια Ευρώπης, Μαρία Πρεβολαράκη. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από το νευροχειρουργό, Βασίλη Βουγιούκα.

Με χειρουργική επέμβαση, αποφασίσαμε να δώσουμε λύση στο πρόβλημα του αυχένα που αντιμετωπίζει εδώ και 2,5 χρόνια η Μαρία Πρεβολαράκη.

Τέλος στο πρόβλημα τραυματισμού έδωσε την περασμένη εβδομάδα η Νίκη Πανέττα, που έκανε εγχείρηση στην μέση, προκειμένου να αφαιρέσει την κήλη. Η πρωταθλήτρια του τριπλούν εγχειρίστηκε από τον Βασίλη Βουγιούκα και είναι ήδη σε πρόγραμμα αποκατάστασης, υπό την επίβλεψη του γιατρού της ομοσπονδίας Διονύση Χίσσα.

Τρισδιάστατο σχέδιο. Απεικονιστικά Καθοδηγούμενη Νευροχειρουργική: Ένα GPS για τον εγκέφαλο και τη σπονδυλική στήλη.